BOYS URBAN / BREAK DANCE

*HIP - HOP / URBAN DANCE * BOYS URBAN DANCE (BREAK)

Trenutno najbolj priljubljena plesna zvrst med fanti. Break ali bboying. Gre za posebno gibanje na tleh, začinjeno z akrobacijami.
Pomembni deli breakdancea so tudi battli (bitke), cyphri (krogi) in pa spoštovanje do drugih bboyjev. »Crew« (dobesedno posadka) je skupina prijateljev, ki skupaj trenirajo in tekmujejo na prireditvah. Število članov ni omejeno, lahko se med seboj tudi združujejo in s tem postajajo večji ter močnejši.
S pomočjo koreografij in plesnih korakov, ki jih sestavi dober učitelj, lahko plesalec pridobi povsem svoj stil.

Najnovejša glasba pritegne mlade in mlade po srcu, da se povsem sprostijo in na plesnem parketu zaživijo.

42-spin-200

JAZZ / CONTEMPORARY

*JAZZ BALET (6 let dalje)

Jazz balet je sodobna tehnika, ki izhaja iz baleta. Le tu so plesni gibi in elementi prosti, bolj sproščeni. Pri jazzu so značilne izolacije, v katerih telo deli dele, od katerih vsak od sebe dela svoje gibanje, izolirano drug od drugega, kar pomeni sproščen slog gibanja, med tem, ko je pri klasičnem baletu gibanje bolj togo. Jazz balet lahko zaplešemo na pop, ali katerokoli drugo zvrst glasbe.

*CONTEMPORARY - izrazni - sodobni ples (od 6 let dalje)

Ta zvrst temelji na ustvarjalnosti. Plesalec izraža čustva in občutja skozi gibanje. Pri izraznem plesu je v ospredju izražanje skozi ples. Plešemo bosi. Z izraznim plesom spodbujamo motorične sposobnosti, krepimo domišljijo in ustavarjalnost. Novodobni contemporary ni le klasični izrazni ples, ampak je kombinacija elementov jazz baleta in ga ne plešemo na klasično glasbo, ampak katerokoli plesno zvrst, pri kateri izražamo svoja čustva.


HIP-HOP

Hip-Hop je plesna zvrst, ki je preplavila svet, saj so top glasbene zvezde s televizijskih ekranov tudi pravi hip-hop plesalci. Zvrst je zelo pestra, saj vključuje več stilov: old school, new style, ki pa imata veliko različnih elementov gibanja -  poppin, locking, ...  Zvrsti se mešajo, včasih z latino ritmi, ponekod že skoraj z dance ali hausi ritmi. V svetu se pleše kot rekreacija, po večini pa se plesalci udejstvujejo tudi zelo zahtevnih plesnih tekmovanj.  

Read more...

CICI SPIN

S plesnim programom Cici Spin malčkom odpiramo vrata v svet neskončnih možnosti za izražanje ustvarjalnosti in domišljije. Ob igri in učenju prvih plesnih korakov se jim oblikuje tudi sposobnost osredotočenosti, potrpežljivosti in vztrajnosti.

Read more...

SPIN DANCE

V programu SPIN DANCE se prepletajo klasične tehnike plesa, pa tudi najmodernejše izpeljanke, za otroke in mladostnike, ki se zgledujejo po plesnih zvezdah televizijskih ekranov. Jazz, lyrical dance, musical theatre, latino, show dance… Spin dance!

Read more...