CICI SPIN

posted in: ZA OTROKE | 0

S plesnim programom Cici malčkom odpiramo vrata v svet neskončnih možnosti za izražanje ustvarjalnosti in domišljije. Ob igri in učenju prvih plesnih korakov se jim oblikuje tudi sposobnost osredotočenosti, potrpežljivosti in vztrajnosti.

 

Ples je naravna metoda spoznavanja osnovnih oblik umetniškega izražanja in otroci se prvih plesnih gibov naučijo z neverjetno lahkoto. Čeprav izdatno pripomore k skladnosti fizičnega, čustvenega in socialnega razvoja otroka, je ta oblika umetnosti v rednem šolanju pogosto zapostavljena. Pri nas to vrzel uspešno zapolnjujemo.

V Cici plesnih uricah otroci skozi razigrane plesno-gibalne didaktične igre pridobivajo občutek za ritem in spoznavajo prve plesne korake, ki jim nudijo dodatne možnosti razvoja gibalnih spretnosti. Poleg večje gibljivosti, usklajenosti gibov, vzdržljivosti in občutka ravnotežja, jim plesna aktivnost ustvarja prostor in pogoje za izražanje čustev in domišljije. S plesom otroci pridobivajo odnos do dela v skupini ter gradijo občutek samozavedanja, samozavesti in samospoštovanja. Vse to so pomembni dejavniki, ki vplivajo na njihov razvoj in doseganje uspehov na vseh področjih. Program je zasnovala izkušena plesalka in pevka, animatorka, diplomirana vzgojiteljica, soustvarjalka kataloga programov Standard Strokovnih Znanj in Spretnosti  NPK (nasionalna poklicna kvalifikacija)- koreograf in plesalec, Mojca Robič, ki svojo umetniško – glasbeno – plesno pot na plesnih in glasbenih odrih po SLO in tujini utira že dobrih 22 let. Pravljični svet glasbe, ki ga predstavi otrokom v programu cici plesnih uric, otrokom pomaga, da se sproščeni učijo različnih formacij, kot so krog, kolona, diagonala, par. Skozi številne pesmice spoznavajo različne ritme in tempo in se učijo gibanja ob tem. Pri poučevanju se uporabljajo tudi rekviziti, kot so tančica, trak, …  Hoja po prstih – špičkah, stegnjenih nogah, v visoki, zravnani drži, s podaljšanim vratom, pa poskoki, sonožni, po eni nogi, prvi obrati, sed, povezava seda s plesom v hojo in tako dalje, so elementi, ki se jih otroci naučijo v prvih letih in so kasneje dobra iztočnica za usmeritev v različne stile plesa. Predvsem pa se skozi igro in ples otroci zabavajo, kar pa je tudi zelo pomembno. Nasmejani, srečni obrazki so naše poslanstvo.

 

 

37-spin-show-178

37-spin-show-073